HomeNieuwsWandelroute app Struikelstenen

Wandelroute app Struikelstenen

Op 4 mei jl. is tijdens de jaarlijkse dodenherdenking de digitale wandelroute app Struikelstenen officieel gelanceerd waarmee geïnteresseerden wandelend of met de fiets langs alle 23 Struikelstenen in Oisterwijk kunnen gaan.

De Werkgroep Struikelstenen heeft tussen 2017 en 2022 de slachtoffers van de Holocaust in Oisterwijk in beeld gebracht om ze te kunnen herdenken met een struikelsteen op de plaats waar zij hebben gewoond. In totaal zijn er 23 struikelstenen geplaatst. De Stichting Oisterwijk Verbeeldt heeft deze struikelstenen in een nieuwe wandelroute opgenomen in de app 'Oorlog in Oisterwijk". In deze app staan twee wandelroutes ter herinnering aan de oorlog en het verzet in Oisterwijk met informatie, foto's en beelden van Schaduwsapel, de speelfilm over het lokale verzet.

Ter markering van het startpunt is op 4 mei 's avonds een standaart met plaquentte onthuld door Burgemeester Hans Janssen, gezamenlijk met de voorzitter van de werkhrgroep Struikelstenen, Sjef van den Bijgaart en de voorzitter Oisterwijk Verbeeldt Kees van Dongen. Op de plaquette is een QR-code aangebracht. Door deze te scannen kan gemakkelijk met de struikelstenenroute worden gebomnnen. 

Login