HomeNieuwsKarel Groenland Oeuvreprijs 2023

Karel Groenland Oeuvreprijs 2023

Met bewondering voor de enorme jarenlange inzet en de niet aflatende energie die ook heden ten dageop hoge leeftijdnog wordt ingezet,  reikte op 22 september 2023 de 'Stichting Oisterwijk Schrijft Cultuur'  aan de heer kees Welmers de 'Karel Groenland Oeuvreprijs 2023' uit. 


"De heer Kees Welmers is de Hoeder Van Cultureel Erfgoed in Oisterwijk. Zijn doel was en is het behoud van cultureel erfgoed en dit onder de aandacht brengen bij een breed publiek.
Het is bijzonder hoeveel activiteiten de heet Welmers heeft geinitieerd, te veel om op te noemen. De belangrijkste die wij hier willen noemen is zijn inzet voor de restauratie van de Joodse begraafplaats in Oisterwijk en alle daaruit voortvloeiende activiteiten.
Kees heeft in 2012 de Stichting Behoud Joodse Begraafplaats Oisterwijk opgericht. Er is een restauratie- en onderhoudsplan opgesteld waarvan Kees de initiator en de motor was achter de uitvoering van dit plan. 
De jury waardeert vooral zijn grote doorzettingsvermogen en organisatietalent om dit te kunnen realiseren. De jury was zeer onder indruk van de foto's van het uiteindelijke resultaat. Hiermee is dit belangrijke verleden bewaard gebleven voor onze toekomst. De inzet van kees Welmers was hierbij essentieel."

- Passages uit het juryrapport -

Login