HomeNieuws

Nieuws

augustus - 2023

Open Monumentendag Oisterwijk 2023

De Open Monumentendag vindt dit jaar plaats op zondag 10 september. Van 11.00 uur tot 16.00 uur is de Joodse Begraafplaats Oisterwijk gratis opengesteld voor geïnteresseerden.

juni - 2023

Eeuwige rust, eeuwig onderhoud

De Joodse begraafplaats in Oisterwijk is dankzij de inzet van vele vrijwilligers goed onderhouden en toegankelijk voor geinteresseerden. Onze stichting kan dan ook rekenen op belangstelling van anderen voor inspiratie voor de Joodse begraafplaats in eigen kern.

mei - 2023

Opening seizoen 2023

Vanaf eind april is de Joodse begraafplaats in Oisterwijk weer opgesteld en vinden er rondleidingen plaats. Mocht je je handen uit de mouwen willen steken in de natuur, dan ben je als vrijwilliger ook van harte welkom!

april - 2023

Kerkenvisie Oisterwijk

Voor de duurzame instandhouding van religieus erfgoed gaat de gemeente Oisterwijk een ‘kerkenvisie’ opstellen. Hiervoor zijn medewerkers van The Missing Link onlangs rondgeleid op de Joodse begraafplaats.

maart - 2023

NL Doet: ook dit jaar deden wij weer mee!

Via NL Doet kan iedereen zich inzetten voor een maatschappelijke activiteit. Zo kunnen belangstellenden kennis maken met de begraafplaats, onze stichting en het vrijwilligerswerk. Op zaterdag 11 maart 2023 is er weer volop geklust op de joodse begraafplaats.

februari - 2023

In Memoriam Marijke van Oss

Op woensdag 15 februari jl. is Marijke Wagenaar-van Oss begraven op de Joodse begraafplaats. Marijke was de laatste telg van de Joodse gemeenschap in Oisterwijk en maakte ook lang deel uit van het bestuur van de Stichting Behoud Joodse Begraafplaats Oisterwijk.

januari - 2023

Vernieuwing bestuur

Per 1 januari 2023 heeft een verandering plaatsgevonden in het bestuur van de Stichting Behoud Joodse Begraafplaats Oisterwijk door het terugtreden van Kees Welmers als voorzitter en het uittreden van Joep Vrijdag als penningmeester.

december - 2022

Onthulling bank Kees Welmers

Op zondag 11 december is op de Joodse begraafplaats een bank onthuld voor Kees Welmers. Dit als dank voor zijn jarenlange inzet als voorzitter van de Stichting en als initiatiefnemer voor het behoud en openstelling van dit Rijksmonument.

november - 2022

Ingebruikname bewaarplaats

Onlangs zijn op de Joodse begraafplaats ter nagedachtenis van mevrouw Greta Visman, geboren 31-10-1933 te Eindhoven, steentjes gelegd op de bewaarplaats voor restanten van grafstenen.

Vorige1234Volgende
Login