HomeNieuws

Nieuws

maart - 2023

NL Doet: ook dit jaar deden wij weer mee!

Via NL Doet kan iedereen zich inzetten voor een maatschappelijke activiteit. Zo kunnen belangstellenden kennis maken met de begraafplaats, onze stichting en het vrijwilligerswerk. Op zaterdag 11 maart 2023 is er weer volop geklust op de joodse begraafplaats.

februari - 2023

In Memoriam Marijke van Oss

Op woensdag 15 februari jl. is Marijke Wagenaar-van Oss begraven op de Joodse begraafplaats. Marijke was de laatste telg van de Joodse gemeenschap in Oisterwijk en maakte ook lang deel uit van het bestuur van de Stichting Behoud Joodse Begraafplaats Oisterwijk.

januari - 2023

Vernieuwing bestuur

Per 1 januari 2023 heeft een verandering plaatsgevonden in het bestuur van de Stichting Behoud Joodse Begraafplaats Oisterwijk door het terugtreden van Kees Welmers als voorzitter en het uittreden van Joep Vrijdag als penningmeester.

december - 2022

Onthulling bank Kees Welmers

Op zondag 11 december is op de Joodse begraafplaats een bank onthuld voor Kees Welmers. Dit als dank voor zijn jarenlange inzet als voorzitter van de Stichting en als initiatiefnemer voor het behoud en openstelling van dit Rijksmonument.

november - 2022

Ingebruikname bewaarplaats

Onlangs zijn op de Joodse begraafplaats ter nagedachtenis van mevrouw Greta Visman, geboren 31-10-1933 te Eindhoven, steentjes gelegd op de bewaarplaats voor restanten van grafstenen.

oktober - 2022

Joodse gemeenschap in Historische Canon Oisterwijk

De Joodse gemeenschap Oisterwijk heeft met vier vensters een prominente plek gekregen in de geactualiseerde Historische Canon van Oisterwijk.

september - 2022

Open Monumentendag 2022

Op zondag 11 september 2022 gaat om 11.00 uur weer de Open Monumentendag van start. De Joodse begraafplaats Oisterwijk is dan van 11.00 tot 16.00 uur geopend voor publiek.

augustus - 2022

Realisatie bewaar plaats restanten grafstenen

Begin augustus hebben onze vrijwilligers op de Joodse begraafplaats een bewaarplaats voor restanten van grafstenen ingericht. Deze is passend uitgevoerd in de vorm van een Davidster.

juni - 2022

Joodse begraafplaats in Historische Canon van Oisterwijk

De restauratie van het Joodse begraafplaats (2016) is samen met nog eens 25 nieuwe historische ‘vensters’ opgenomen in het Historische Canon van Oisterwijk.

Vorige1234Volgende
Login