HomeNieuws

Nieuws

oktober - 2021

Realisatie 1e fase Plantplan

In het najaar van 2021 is gestart met de 1e fase 'Plantplan' met als doel het bosperceel ter transformeren naar een meer gevarieerder bos. Grove den wordt daarbij vervangen door loofbomen.

september - 2021

Restauratie omheiningsmuur begraafplaats

Vanaf september 2021 worden aanvullende restauratie- en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de omheiningsmuur en het metaheerhuisje.

augustus - 2021

Rondleiding schoolklas basisschool Darwin

Samen met onze klas hebben wij een rondleiding gehad op de Joodse begraafplaats. Momenteel zijn wij bezig met een project over de Tweede Wereldoorlog. We hebben het in de klas voornamelijk gehad over de Joodse bevolking...

juli - 2021

Oisterwijkse synagoge

Op 16 juli 2021 hebben burgemeester Hans Janssen en rabbijn Albert Ringer, geassisteerd door Sjef van den Bijgaart, voorzitter van de werkgroep struikelstenen Oisterwijk een plaquette onthult met het opschrift “Hier stond de Joodse synagoge 1811-1908”.

september - 2020

Anne Frank beeld

Op 14 juni 2021 is op het buitenterrein van de begraafplaats een bronzen borstbeeld onthuld van Anne Frank. Dit beeld is van de hand van de Belgische kunstenaar Mariëtte Coppens uit Zoersel.

juli - 2020

Pinkas en Memor-boek van de joodse gemeente Oisterwijk

Op 16 juli 2020 is het boek, van de hand van onderzoeker Jenneken Schouten, gepresenteerd dat een inkijk geeft in de geschiedenis en de (geloofs)band van de Joodse gemeenschap in Oisterwijk.

september - 2019

Realisatie opslagruimte

Door een aantal vrijwilligers en met financiële ondersteuning van sponsoren is een opslagruimte gerealiseerd op het buitenterrein van de joodse begraafplaats. Materiaal voor onderhoud en rondleidingen kunnen we hier opslaan.

september - 2018

Anne Frank boom

Op zondag 9 september 2018 heeft de herplanting van een Anne Frank boom plaatsgevonden ter voortzetting van een levende herinnering. De boom symboliseert de verbinding met Helga Deen, wiens voorouders sinds 1779 op de joodse begraafplaats in Oisterwijk begraven liggen.

Vorige1234
Login